SPISEOPLEVELSER MARTS MÅNED 2012

april 12, 2012  |  Diverse

MARTS SPISEOPLEVELSER 2012

v. Bent Christensen

Det begyndte i Aalborg i den nyindrettede La Cantina i kælderen under SanGiovanni.

Det er et imponerede lokale, nogle meget fine rammer om et måltid og et godt glas vin eller flere.

Volpi familien har sans for at restaurere en gammel kælder til noget der på samme tid er ekskusivt sofistikeret på en måde hvor kontrolleret forfald er  det tilstræbte udtryk  som  enormt velbehageligt, ganske som var man i hjertet af Italiens byer.

Vi fik naturligvis mad inspireret af det italienske grundkøkken om end ikke så 100% autentisk som i netop Italien. Men selv et italiensk kokketeam må gerne spejde til andre landes køkkener, bare de er tro i basis: de gode råvarer, den klassiske polenta og den fine risotto, som for øvrigt denne prøvespisningsaften var aftenens genistreg.

For den der elsker de italienske topvine er der vel ikke konkurrence for La Cantina at finde i Jylland. Man har indtryk af at alt der har klasse i denne genre er på hylderne.

Dagen efter var oplevelsen også af den meget sanselige art, nemlig en mindemiddag kaldet Henrik Rosdahls Penny Lane  in memoriam. Selvfølgelig med top bourgogner fra Comte de Vogüe, bl.a. Musigny, 2007, Bonnes Mares 2001 & 2007 samt  1995 Puligny Montrachet 1er Combettes – Domaine Robert Ampeau, 2006 Meursault Sous le Dos d’Ane, Domaine Leflaive, 2010 Puligny Montrachet 1er – Les Folatieres – Domaine Chavy-Chouet og  Domaine de la Vougeraies  2008 Le Clos og Vougeot …ikke et øje tørt.

Et vinudvalg der tiltrak Aalborgs vinøse elite. Men det blev her nævnt,  at 2 af de ”der kloger” sig i Aalborgs gastronomiske liv ikke havde indfundet sig, tja det kan der jo være mange grunde til, som vor meget talende ven fra Nibe kanten sagde.

Flere gæster havde ordet og tårer pressede sig på  da tidligere Rosdahl fans holdt små  mindetaler over den så tidligt døde mesterkok.

Det foregik på Brasseri Mest, der for øvrigt  hedder Restaurant Mest, men det er nu mere et ægte brasserikøkken, de præsterer og er prenomineret for i årets brasseri/bistro kategori hos Den danske Spiseguide.

22 marts var Noma dag, hvor hele Nomas team som vanligt var i fin form. Aftenen beskrives meget udførligt i den kommende guide ”66 Best Restaurants – Nordic countries” der udkommer i maj måned, hvorfor jeg ikke her vil afsløre hvad vi oplevede og hvad vi hhv spiste og  drak. Artiklen er skrevet af Sasu fra Helsinki,  der er jurymedlem i The Nordic Prize . Vi var 6 fra The Nordic Prize  der afsluttede THE NORDIC PRIZE evalueringen samme dag på Avenue Hotel.

Kongebrogaardens nye besætning inviterede til fynsk kokketræf den 25 marts, hvor Puk Lyskær (Rudolf Mathis) brillerede med den allerflotteste kreation skarpt forfulgt af Patrick Lieffroy,(Lieffroy) Lars Thude, (V.Skerninge Kro) Jan Jørgensen (Kongebrogaarden) og Brian Madsen (Under Lindetræet),  der serverede aftenens mest velsmagende komposition.

Marts måned blev afsluttet med et 4 dages ophold på Færøerne, hvor også NaCl – kokkene -indgik i oplevelsen. Ugen bød på smagning af levende jomfruhummere, levende lakseyngel, sæl og haj samt den allerførste bid fra Arlas ophængte Unika oste, der forsøgsvis udsættes for  lagring under færøsk vejrlig i et fadebur  langt mod nord på Bordoy.. Vi nød desuden den berømte – med rette – Færø Bank torsk på restaurant Aarstova . Middage på Hafnia og på Koks var 2 andre gastronomiske højdepunkter, tilføjet den mest provokative og morsomste vinguidning nogensinde hørt i Nordeuropa ved Lars Møller Jensen. Sikke et billedsprog. Det nærmede sig salig Henrik Rosdahls, når han foldede sig ud på Penny Lane.


?>