Boganmeldelse: Mit lille køkken i Paris

november 6, 2012  |  Boganmeldelser    Kommentarer lukket til Boganmeldelse: Mit lille køkken i Paris

Mit lille køkken i Paris

Her kommer så lige en af de bøger som man kan forudse får et liv i vore køkkener og ikke så meget ophold på bogreolen. Det er en fin ”hjælper” for enhver amatørkok. En glad og charmerende beskrivelse af nogle retter og kombinationer, man kender så godt, men som man måske ikke altid lige har i baghovedet ved middagstide.

Dens layout  spreder også glæde. Bogen er også et meget sikkert valg når julegaven skal vælges.

Læs mere

Boganmeldelse: På Noma får man vin med klumper i

november 6, 2012  |  Boganmeldelser    Kommentarer lukket til Boganmeldelse: På Noma får man vin med klumper i

Spanking har fundet vej i vinlitteraturen. Det opleves i den nye bog af Pontus Elofsson med den spøjse titel: ”På Noma får man vin med klumper i”.

De af os, der har fulgt Pontus gennem årene i den københavnske vinverden, har kunne notere hans vej fra en klassisk vininterreseret  sommelier med hang til især visse italienske producenters vine og over den hvidvinsbølge, Østrig og Tyskland især, der ramte byens sommelierer i 2007,  og som ledte videre frem til vine med en større grad af naturlig fødsel, vinificering og udvikling end tidligere foretrukne.

Læs mere

Boganmeldelse: Paul Food 100 og Wassim Unplugged

november 21, 2010  |  Boganmeldelser    Kommentarer lukket til Boganmeldelse: Paul Food 100 og Wassim Unplugged

Sæsonen for gastronomiske bøger er indledt – og sikke da en start.

Den karismatiske Paul Cunningham lægger ud med sin hidtil mest flamboyante bog kaldet Paul Food 100 og det er en bog, der er helt gennemført Paul. Han er som person nøjagtig som bogen. Nysgerrig, fortælleivrig, billedfremkaldende, humoristisk, bevægende, glad, sprudlende, kærlig, kosmopolitisk. Som egernet samler forråd, samler Paul oplevelser og elsker at fortælle os om dem.

Læs mere

Boganmeldelse: Aamanns til frokost

maj 1, 2009  |  Boganmeldelser    Kommentarer lukket til Boganmeldelse: Aamanns til frokost

Adam Aamann har de senere år præsteret at revitalisere smørrebrødet, hvilket har indbragt ham megen fortjent hæder. Nu har han udgivet en bog som hylder frokosten som begreb og giver anvisninger på fremstilling af typiske frokostspiser. Der er smørrebrød i bogen, men det er desværre ikke en rendyrket smørrebrødsbog.

Udgangspunktet for at lave godt smørrebrød ligger naturligvis i den gode leverpostej, det sprødstegte bacon og den revne peberrod for ikke at glemme det sprængte oksebryst eller ribbenstegen, og det kan man så finde opskrifter på i bogen, og så er man mere end halvvejs i processen at lave varieret smørrebrød.
Forsidefotoet er god markedsføring af bogen og af smørrebrødet, men giver desværre et unuanceret billede af indholdet.

Læs mere

Anmeldelse af tre grillbøger: grill, Pauls Grill og Fyr og flamme

april 26, 2009  |  Boganmeldelser    Kommentarer lukket til Anmeldelse af tre grillbøger: grill, Pauls Grill og Fyr og flamme

Årets høst af grillbøger er nu dukket op – sammen med det gode vejr. 3 er landet på mit bord, alle omhandlende grill-glæder men de er så sandelig meget forskellige i såvel substans, design som målgruppeorientering. Kort og godt, den smukke er der, den syrede og den sunde og så kan målgrupperne selv gebærde sig.

grill af Henrik Boserup vil glæde enhver bogreol, Med sit orange bind er det en meget indbydende bog. Maden der beskrives er af og til et stykke vej fra det man normalt ville klassificere i grill klasen. Jomfruhummersuppe, f eks. Det er her grillede peberfrugter, der retfærdiggør overskriften. Hopperejer er heller ikke lige hverdags grill mad. Bogen henvender sig til den lettere eksperimenterende amatørkok, der vil afprøve sine grænser.

Læs mere

Wassim – livretter

november 23, 2008  |  Boganmeldelser    Kommentarer lukket til Wassim – livretter

Årets kogebog – intet mindre. Her er alle Wassims livretter – men de er tilfældigvis mange andres livrettet også – det er blot udførelsen, hvor vi andre ikke kan følge Wassim. Han er et talent endog noget ud over det fremragende . Teksten er mundret og fængende, inspirationen til at gå i køkkenet får nok et gear – Claes har taget billederne. Enten er det Claes eller også er det Canon, der er unik? Nej det er Claes der skal have æren af de smukke fotos.

9788756788007_20000_550Jeg har allerede smagt en del af kompositionerne – og kan nu læse  og glæde mig til kommende oplevelser, når Wassim igen får ild i komfuret.

Læs mere

Søren Frank: Vinene fra Bourgogne

oktober 20, 2008  |  Boganmeldelser    Kommentarer lukket til Søren Frank: Vinene fra Bourgogne

En vinbog om Bourgogne vil vel altid vække interesse hos alle, der sætter pris på det rigtige gode glas vin.

Bourgogne er en fornøjelse at nyde – i de rigtige årgange – og dem er der vel blot omkring 3 af i hvert årti? – og fra producenter med den rette sans for vinens sjæl.

Læs mere

Incognito Royale – en no nonsense-kogebog –

december 1, 2007  |  Boganmeldelser    Kommentarer lukket til Incognito Royale – en no nonsense-kogebog –

Paul Cunningham har skrevet en helt ny vægtig, veldesignet og gennemfotograferet bog. Han kalder det for en maskulin madmanual til rigtige mænd, dem, der elsker den gode mad og som samtidig gider laver den – dog ikke brunch, som mænd iflg Paul ikke gider. Det skal være morgenmad, ska’ det.

9788756781251_20000_550Der er 80 opskrifter og Cote de Boeuf med bearnaise er naturligvis med. Det er mandfolkemad, så det vil noget.

Læs mere

3 gode kogebøger til børn i madglade hjem

december 1, 2007  |  Boganmeldelser    Kommentarer lukket til 3 gode kogebøger til børn i madglade hjem

Slow Food…dansk anbefaler 3 gode kogebøger skrevet til og af børn i madglade hjem. De er ret forskellige, men alle 3 meget inspirerende og forholdsvis enkle at gå til, hvis man(børnene) altså læser og tilbereder opskrifterne sammen med en voksen. De yngste vil måske nok undre sig over, at man skal bruge en kødmaskine til vaniljekransene! En del yngre forældre er sikkert heller ikke vokset op i hjem med kødmaskine.

Heibergs Børne Dessertcirkus. Det er i denne bog kødmaskinen nævnes. Der er 36 opskrifter bl.a. citronmuffins, pebernødder, små fede pandekager, ckokoladeeclairs, kransekage og altså vaniljekranse. Is slik og milkshakes mangler heller ikke.84 sider med praktisk spiralryg, illustreret med fotos af Frederikke Heiberg og tegninger af Bo Odgård Iversen, Politikens Forlag, kr 149,00.

Læs mere
?>