Rene fra Noma er verdens nr. 1

april 20, 2009  |  International gastronomi

Rene fra noma er verdens nr. 1 iflg. hans berømte chefkolleger på BEST 50 RESTAURANTS in the WORLD listen 2009, der blev offentliggjort mandag den 20 april i LONDON.

Kort sagt: THE CHEFS CHOICE AWARD 2009 : Rene Redzepi, Noma.

Det er et meget celebert selskab, som Rene nu er en del af, verdenseliten af kokke, en elite hvor Ferran Adria, elBulli, Heston Blumenthal, The Fat Duck og Aduriz Andoni, Mugaritz de sidste 3 år har haft verdens opmærksomhed.

Det har længe stået klart for gastronomiske iagttagere og nydere, at Nomas placering i toppen af verdensranglisten ikke var udtryk for en døgnflues optræden i gourmetverdenen. På de senere års mange besøg på verdens førende ***MICHELIN prydede restauranter, har Claes Bech-Poulsen og jeg nydt den betydelige opmærksomhed, der – grundet Nomas succes, blev os til del af førende kokkepersonligheder, som alle enten ville have sendt en hilsen med hjem til René eller som havde planlagt kommende besøg på Noma.

Jeg erindrer senest bl.a. de 3 tyske ***chefer, Klavs Erfort, Juan Amador og Sven Elvefelds glæde over at de 3 sammen havde fået bord på Noma i juni 2009.

Gallaaftenen i London bød på flere overraskelser, hvoraf hele 9 restauranter trådte ind på verdens 50 listen bl.a. Mathias Dahlgren i Stockholm med nr. 50

I toppen af listen er

Nr 1: El Bulli
Nr 2: The Fat Duck
Nr 3: Noma
Nr 4: Mugaritz

Noma s placering i år kalder på den helt store respekt og er en fortjent markering af, at et ambitiøst, talentfuldt, innovativt, moderne, stilskabende køkken med konsekvens bag målsætning om at følge et regelsæt 100% bærer frugt.

Noma indskriver sig nu for evigt på listen over internationale gastronomiske pejlemærker som elBulli, The Fat Duck, Arzak, The French Laundry, Per Se og Bocuse.

Rene Redzepi er fra anno 2009 et fuldgyldigt medlem af Eliten: de hvor jeg bl.a. kan nævne i alfabetisk rækkefølge:
Ferran Adria, Aduriz Andoni, Juan-Maria Arzak, Heston Blumenthal, Michel Bras, Alain Ducasse, Pierre Gagnaire, Thomas Keller, Alain Passard, Joël Robuchon.

Bent C – fra London, 20. april 2009.

Læs videre i sektionen International Gastronomi

[catlist id=3]

De danske top-restauranter kåres af Den danske Spiseguide

[catlist id=6]

Læs mere om spiseguiden.


?>