Og så kom MAJ måneds spiseoplevelser……

juni 8, 2013  |  Diverse

Og her kommer MAJ måneds spiseoplevelser….

Skuffelsen var til at tage og føle på efter besøget på Le Sommeliers lufthavns afdeling.

På vej til London var der tid til en lammeskank og en lakseret.  Lammeskanken var FIN,  velsmagende og særdeles rigelig, nok til mindst 2 personer. Men laksen fremstod desværre ikke så indbydende, som den burde have gjort, Igen var det  ikke kvantiteten det skortede på, men derimod den manglende soignering af fisken. De grå områder langs kanten var ganske pænt ”placeret” af vejen for synet , men de kunne ikke skjules at være en del  af laksens ydre.

Senere på måneden oplevede vi Kadeau for fuldt udtræk,  en aften hvor køkken og betjening med stor entusiasme gav et klart svar på, hvorfor det må siges at være særdeles rimeligt, at restauranten i år er prenomineret i Årets Restaurant kategori.

 Generelt er det sådan at besøge de prenominerede  restauranter giver et meget oprigtigt svar på, om restauranten betragter en prenominering som noget attråværdigt, og  derfor har valgt at give gæsterne en oplevelse, der er strammet en tand op i forhold til den daglige udfordring.

Er det sådan at gæsten lige ”smager lidt mere” af kokken end normalt eller er vinen ”lige på kornet ” temperaruren fuldstændigt korrekt og udvalg og dekantering i det rigtige  gear?? Og betjeningen   matcher den de andre prenomineredes præstationer?

Frokosten hos Lauterbach på Lumskebugten hører også med til i den rigtig gode ende.

Jeg valgte en tredelt tatar servering,  som gav et fint ” trio-spil med 3 forskellige besætninger ” Den meget  kompetente betjening er også et stort plus her på Lumskebugten..

 

Den 29 maj var helliget 2 spiseoplevelser den første en eftermiddagsreception hos Strangas Dessert Boutique på Åboulevarden. Her mødte et lille men eksklusivt antal  receptionsgæster op for at være med til præsentationen af årets nye udgave af ”66 Best Restaurants – nordic countries” . Vi nød dessertkager og macarons fra mesterens hånd.

Om aftenen var CLOU vores mål. Vi kom tidligt og nåede gennem en lang række retter fra dagens mange muligheder og for en gangs skyld med en vinmenu, der langt henad vejen bekom os vel. Alexander Berntsen kan noget med vin, han kan også en hel masse med sin evne til gæstebehandling. I køkkenet tryller broder Jonathan på et højt niveau og kreerer den ene fremragende kombination efter den anden og serverer dem i meget velafpassede kvantiteter.


?>