NYHED: FLOT KOGEBOG netop udkommet : KOKKERIET!

september 19, 2015  |  Diverse

 

Anmeldelse v Bent Christensen

David Johansen, een af de fremstormende københavnske kokke, der trods dommer-medvirken i Masterchef endnu ikke helt er slået igennem i publikums bevidsthed, har leveret en lang række nyfortolkninger af velkendte danske retter plus tilføjet mange helt nye kreationer i den nye, visuelt flotte kogebog, der bærer hans arbejdsplads navn: KOKKERIET.  Undertitlen er Dansk Smag i vores køkken.

Markedsføringsmæssigt ville bogen sandsynligvis få et større omsætningstal, såfremt de 2 titler havde været prioriteret omvendt på omslaget. Men det er en detalje som alene bogens udgiver må stå på mål for.

Alle retter er vist på samme grafiske baggrund, sort og det er flot tænkt.

Der er således store plusser til opskrifternes fremtræden fotomæssigt plus teksten der ret enkelt – tilsyneladende – forklarer,  hvorledes fremstillingen bør ske.

De egentlige tekstsider er af varierende sproglig kvalitet. Thomas Vinterbergs forord  “En verden af smag” er særdeles velskrevet og i min optik kunne “En verden af Smag” snildt have været anvendt i forhold til bogens undertitel.

Blandt de, der går op i det tekniske omkring bogproduktion, vil nørder nok finde at lidt større omhyggelighed omkring sidernes midtersamlinger burde have fundet sted i betragtning af bogens i øvrigt meget høje ambitionsniveau og ditto pris.

Der gøres en del ud af fortællingen om restaurantens vej til Michelin stjernen. Fint nok. Det skurrer dog i mit nationaleegoistiske univers at andetssteds i bogen prioriteres det danske fremfor det franske, men det gælder åbenbart alene i forhold til det gastronomiske og ikke i forhold til f eks de danske guider, der i årevis har vist restauranten kontinuerlig interesse. Den, der sår, høster ikke altid. “C’est la vie” som man siger i det franske..

Bogen findes også i en engelsksproget udgave. danske www.booksforcooks.dk har bogen til salg, kr 600,00


?>