Månedens spiseoplevelser – december 2010

januar 12, 2011  |  Spiseoplevelser

Der var dømt Nomineringsmiddag både i Oslo på restaurant Oscarsgate og i Henne Kirkeby på kroen – begge finalist nomineret i årets THE NORDIC PRIZE konkurrencen, hvor vinderen kåres den 6 februar ved en Gallaaften på Falsled Kro. (Der er endnu pladser for publikum).

Det var meget spændende indenfor en uge at opleve Norges og Danmarks udvalgte restauranter og prøve at se deres potentiale overfor Dill,  Reykjavik, som jeg spiste på for kort tid siden og Chez Dominique i Helsinki og Mathias Dahlgren i Stockholm begge med **Michelin stjerner på CV’et.

Kroen havde åbnet sine døre blot for denne ene aften i vintersæsonen for at bevise sin berettigelse som dansk finalist. Og det blev en magtdemonstration af teknik, kreativitet, kunnen og velsmag ledsaget af unik betjening med et storslået vinudvalg. Herlig aften.

De norske jurymedlemmer der deltog I Henne middagen og jeg kørte næste formiddag til Falsled Kro for at indtage frokosten der , en frokost der indeholdt flere af de retter som også vl blive serveret på den kommende Gallaaften. Der har i længere tid været lidt stille omkring Falsled Kros køkken og hvor dette egentlig befandt sig i hierarkiet På Fyn og for den sags skyld i Danmark.

Lad det være kort. Vi 3 nydere fik en klar fornemmelse grænsende til vished for, at Falsled Kro er ”back on track”.  Alle, der deltager den 6 februar 2011, kan roligt allerede nu stemme sindet indad. Det bliver mere end stort.

Andre rigtig bemærkelsesværdigt gode måltider var den på Kock&Vin i Göteborg, den på Enomania på Frederksberg og som rosinen i pølseenden Grefsenkollen i Oslo.

Nogen skuffende måltider i december? Ja, den Michelin anbefalede Fiskekrogen i Göteborg holdt ikke. Slet ikke.


?>