SPØRGSMÅLET jeg ofte får er: Hvor oplevede du sidst et rigtigt højt niveau på en spiseoplevelse i Danmark eller udlandet?

På denne plads vil jeg fremover oplyse ikke alene om månedens bedste spiseoplevelser, men også omtale en evt meget uventet skuffende oplevelse.

Arrangementer 2016

maj 4, 2016  |  Diverse, Spiseoplevelser    Kommentarer lukket til Arrangementer 2016

Der er nogle ledige pladser i med ved bordet – netværket for 2016. Netværket udgøres maksimalt af 24 personer. Prisen pr år er 1000,00 kr.

Foreløbig arrangementoversigt:

Læs mere

HVAD BØD SEPTEMBER MÅNED PÅ AF SPISEOPLEVELSER?

september 29, 2012  |  Spiseoplevelser    Kommentarer lukket til HVAD BØD SEPTEMBER MÅNED PÅ AF SPISEOPLEVELSER?

En ganske usædvanlig måned på spisefronten. Jeg mener, hvem vælger at spise på AOC, Noma, Frederikshøj og Søllerød Kro indenfor 11 dage……Det er i sig selv et bemærkelsesværdigt forløb , læg oveni en middag på Maaemo i Oslo, dagen efter et på Fem Bord i Trondheim og igen dagen efter et på Fäviken Magasinet i Jämtland……..

Grundet spiseguidens konfidentielle betragtninger omkring de enkelte nomineringsmiddage ikke kan offentliggøres må resultatet af disse besøg afvente Gallaaftenens afsløringer den 28 oktober 2012.

Læs mere

AUGUST MÅNEDS SPISEOPLEVELSER

august 29, 2012  |  Spiseoplevelser    Kommentarer lukket til AUGUST MÅNEDS SPISEOPLEVELSER

Bistro Boheme leverer ”varen” hver gang. Det er ikke blot et spørgsmål om madens kvaliteter, det er også betjeningen, vinsortimentet, stemningen og hele udstrålingen, der trækker fulde huse – og det er 200 personer ad gangen. Per Thøstesen er i superligaen indenfor denne genre.  Holdet af servitører er i en verden helt for sig selv og de trækker rigtig mange af de 200 daglige gæster til Esplanaden. Også tirsdag den 28 august, hvor jeg deltog i indtagelse af østers, foie gras, slet- eller var det pighvar ?og masser af krebs, lammekotelet  med skaft og en dessert på marineret sveske, syltet pære og fed vanilleis. Smuk vinmenu tillige.

3 august en 8 retters menu på Koks: Hval*æble*malt / Krabbe*stenbiderrogn* urter / Torsk*gulerod*tang / Kalvetunge*løvstikke,peberrod / Lam*kantareller*kål / Bær*syrnet fløde/marengs / Øl*mandler*karamel

Læs mere

JUNI måneds spiseoplevelser…..

juni 25, 2012  |  Spiseoplevelser    Kommentarer lukket til JUNI måneds spiseoplevelser…..

Det begyndte så godt så godt, nemlig Jens P Kolbecks sidste kokketræf   med ham som arrangerende chef, og med aftenens kolleger  i sædvanlig fin form og de fik endda en ny kommende medkok i Kokketræf regi, nemlig Molskroens chefkok Tommy Friis, medkreatør på flere af aftenens fuldtræffere.

Imidlertid kom kort efter melding om at Tommy Friis forlader Molskroen for at få foden under eget bord på Fru Larsen i Laurbjerg…….. det bliver en genoplivning af gamle dages gastronomiske adresse da Majbritt og Kurt Kjær bestyrede hotel og restaurant i dette hjørne af Danmark, hvor man ikke er forvænt med gastronomi i bare almindelig gennemsnitsklasse. Hvem spiser frivilligt i Randers????

Læs mere

PIGHVAR & CAROLINE HENDERSON

februar 27, 2012  |  Spiseoplevelser    Kommentarer lukket til PIGHVAR & CAROLINE HENDERSON

FEBRUAR måneds Spiseoplevelser
Rejsen til THE NORDIC PRIZE gallafest  på Grefsenkollen restaurant med kåring af Årets Restaurant i Norden var planlagt i detaljer med ekstra besøg på Maemo – den mest omtalte restaurant i Norge det seneste halve år – så optakten med en nødevakuering af SAS flyet til Oslo var det dramatiske islæt, der gør besøget sikkert arkiveret på hjernens bagvæg.

Grefsenkollens menu var ledsaget af en række fortræffelige vine, hvoraf kun en enkelt blev fundet malplaceret ved undertegnedes bord.  Menuen var fin og dessertafslutningen flot.

Læs mere

Manfreds nr 8 på World 50 Best listen ?

februar 15, 2012  |  Spiseoplevelser    Kommentarer lukket til Manfreds nr 8 på World 50 Best listen ?

Månedens spiseoplevelser

JANUAR 2012.

Efter 3 uger med hhv heftig ondt i halsen kombineret med en tandrodsbetændelse konstateret nytårsaftensdag kl 11.00 med samme dags rodspidsbehandling, penicillinkur, bortfald af nytårsfestivitas over flere dage med efterflg konstateret lungebetændelse i svær grad med ny alternativ penicillinkur var søndag den 15 januar endelig dagen, hvor det nye år 2012 begyndte rent gastronomisk……. Og man skal begynde hensigtsmæssigt, derfor var besøget, oplevelsen på Søllerød Kro en værdig afløser for penicillinen.

 

Læs mere
Køkkenets dinosaurer gav den gas - reportage fra Oldies but Goodies

Køkkenets dinosaurer gav den gas – reportage fra Oldies but Goodies

december 27, 2011  |  Spiseoplevelser    Kommentarer lukket til Køkkenets dinosaurer gav den gas – reportage fra Oldies but Goodies

Dagbladet Holstebro-Struer/Midtjyske Medier fulgte ved journalist Mette Grith Sørensen og fotograf Morten Stricker Oldies but Goodies kokketræffet.

Læs den flotte reportage:

Læs mere
Forårets spiseoplevelser - 2011

Forårets spiseoplevelser – 2011

juni 4, 2011  |  Spiseoplevelser    Kommentarer lukket til Forårets spiseoplevelser – 2011

Det har været et forår med store spring på det gastronomiske  kvalitetstermometer.

Vinterens  første gode oplevelser kom på Gallamiddagen  på Falsled Kro den 6 februar. Den gamle kro serverede Almanak menuen, som er et mega flot tilbud her i kroens jubilæumsår.

Den 23 februar udfoldede Geraniums køkken sig for os i al sin pragt.
Det var endnu engang en magtdemonstration af Geraniums team denne gang uden Rasmus Kofoeds tilstedeværelse, men hans team i køkkenet og Søren Ledets hold på gulvet skabte storhed i oplevelsen.

Læs mere

Månedens spiseoplevelser – december 2010

januar 12, 2011  |  Spiseoplevelser    Kommentarer lukket til Månedens spiseoplevelser – december 2010

Der var dømt Nomineringsmiddag både i Oslo på restaurant Oscarsgate og i Henne Kirkeby på kroen – begge finalist nomineret i årets THE NORDIC PRIZE konkurrencen, hvor vinderen kåres den 6 februar ved en Gallaaften på Falsled Kro. (Der er endnu pladser for publikum).

Det var meget spændende indenfor en uge at opleve Norges og Danmarks udvalgte restauranter og prøve at se deres potentiale overfor Dill,  Reykjavik, som jeg spiste på for kort tid siden og Chez Dominique i Helsinki og Mathias Dahlgren i Stockholm begge med **Michelin stjerner på CV’et.

Læs mere
Månedens spiseoplevelser - november 2010

Månedens spiseoplevelser – november 2010

december 10, 2010  |  Spiseoplevelser    Kommentarer lukket til Månedens spiseoplevelser – november 2010

November bød på både godt og mindre godt og et par enkelte gedigne kvalitetsoplevelser.

Det gode var at opleve kvaliteten på den nye restaurant MEST i Aalborg, hvor Allan Poulsen havde sat mig stævne for en evalueringssnak omkring kåringen af Årets restaurant 2010. Allan Poulsen havde om nogen vist denne kategori stor  interesse ved personligt at deltage i samtlige nominerede finalerestauranters  afvikling.  Hans passionerede tilgang til forløbet og resultatet berettigede til at følge op på hans ønske om evaluering af  hele forløbet. Godt initiativ. Det møde fandt sted under en frokost på MEST.  En rigtig go oplevelse er denne nye restaurant midt i Aalborg.

En andet fint måltid  fandt sted på Italy & Italy i Ringsted, hvor en herlig fiskesuppe fandt vej til tallerkenen samt  en hjemmelavet tagliolini med pesto.

Læs mere
?>