JUNI spiseoplevelser, i prenomineringens tegn……

juni 23, 2013  |  Diverse

Spiseoplevelser i den sidste prenominerings måned JUNI.

Som det nok vil være de fleste , der følger denne website, bekendt, prenominerer Den danske Spiseguide hvert år i marts/april et antal restauranter eller medarbejderfunktioner i de forskellige kategorier.

De prenominerede  får  i slutningen af juni måned den endelige nominering at vide.

Man har altså 3 måneder –  cirka til – om man ønsker det – at gøre omverdenen yderligere bekendt med ens fortræffeligheder og dermed gøre sit til at styrke ens kandidatur til slutnominering.

Den danske Spiseguide følger nøje de prenomineredes ageren i den sidste fase og får i den forbindelse megen hjælp til at træffe det korrekte slutnomineringsvalg.

Det letter selvklart redaktionens arbejde når nogle af de prenominerede simpelthen i deres adfærd over de 3 måneder vælger at lade tilfældet råde og ikke selvstændigt gør yderligere for at påkalde sig opmærksomhed om nomineringen.

Således også i år.

Guiden kan groft inddele de prenominerede i 3 hovedgrupper:

Den ene tager prenomineringen ad notam og gør i øvrigt ikke mere ud af det skulderklap.

Hvad der sker, må ske, synes mottoet at være for den gruppe.

En anden gruppe er mere  udadvendt og fortæller relevante medier og i Nyhedsbreve om den prenominering, som man har modtaget og viser i øvrigt go’ kollegial adfærd ved ofte samtidig at informere om øvrige nominerede i kategorien. Må den bedste vinde, synes mottoet at være.

Den tredje gruppe går i ”tænkeboks” så snart prenomineringen  viser, at man er i  ”feltet af de gode”.

Der opleves klart fra redaktionens side, at mange skærper sig i forhold til at præstere netop den ekstra opmærksomhed, der skaffer en slutnominering i hus. Det gælder maden, det gælder vin og drikke, det gælder betjening .

I ovenstående er ”gemt” en del af forklaringen på hvorfor nogle prenominerede ikke ender op med at være blandt de endeligt udvalgte i kategorierne.

De bedste spiseoplevelser i juni måned var i øvrigt hos Clou, Pasfall, Marchal, Sortebro Kro, og Vallø Slotskro.

De steder, der skuffede mest, var nogle af de prenominerede.  Det forekom flere steder, som om man slet ikke havde overvejet sine menuer. Jeg mener, at være prenomineret i en kategori som Årets Frokostrestaurant og på kortet nævne håndpillede fjordrejer i selskab med fiskefilet og så servere konserves rejer plus en købe remoulade af værste slags samt fiskefrikadeller kun stegt på den ene side, kalder jo ikke ligefrem på en slutnominering.

 


?>