AUGUST MÅNEDS SPISEOPLEVELSER

august 29, 2012  |  Spiseoplevelser

Bistro Boheme leverer ”varen” hver gang. Det er ikke blot et spørgsmål om madens kvaliteter, det er også betjeningen, vinsortimentet, stemningen og hele udstrålingen, der trækker fulde huse – og det er 200 personer ad gangen. Per Thøstesen er i superligaen indenfor denne genre.  Holdet af servitører er i en verden helt for sig selv og de trækker rigtig mange af de 200 daglige gæster til Esplanaden. Også tirsdag den 28 august, hvor jeg deltog i indtagelse af østers, foie gras, slet- eller var det pighvar ?og masser af krebs, lammekotelet  med skaft og en dessert på marineret sveske, syltet pære og fed vanilleis. Smuk vinmenu tillige.

3 august en 8 retters menu på Koks: Hval*æble*malt / Krabbe*stenbiderrogn* urter / Torsk*gulerod*tang / Kalvetunge*løvstikke,peberrod / Lam*kantareller*kål / Bær*syrnet fløde/marengs / Øl*mandler*karamel

inden da appetizers: Chips med et strejf af tørfisk – Fjeldsyre m gedecreme – Klipfisk og løg – Havtaskelever med purløg – Fisk og hval. For mig det endnu mest storslåede måltid af mange de senere år på KOKS i Torshavn. Hjertelig tillykke til Leif Sørensen og Poul Andreas Ziska som hovedkreatører i køkkenet og til Tobias M Nielsen og Sara Vardis Sandoy i restauranten.

Jeg vil undersøge om Årets Gericke fremover kan modtage indstillinger også fra Færøske restauranter, i så fald  vil bl.a. kalvetunge*løvstikke*peberrod samt torsk*gulerod*tang være oplagte kandidater.

 

Geranium afholdt sin nominerings middag en søndag i august kl 13.00. Det er i kategorien Årets Restaurant (Sponsor: HKI OST) v Den danske Spiseguide . Det er guidens politik ikke at kommentere de 5 nomineringsarrangementer under forløbet . Offentliggørelse af Årets Restaurant sker den 28 oktober kl 17.00 ved Gallaen på Søllerød Kro.

 

Månedens skuffelse indfandt sig en varm sommeraften i Vejle på restaurant Tree-Top på Munkebjerg Hotel.

Kl 18.45 ankom jeg til restauranten der var helt tom bortset fra restaurantchefen og 3 kokkehuer i det åbne køkken. En varm kaldte der kaldte på fisk og god kølig hvidvin. ”Fisk” sagde restaurantchefen, ”det har vi ikke”. Kun  lidt ål som en del af en komposition.

Således overrasket, vi befandt os trods alt i en havneby på en varm august – aften og så at skulle vælge en kalvetatar som forret og en  Tournedos Rossini som hovedret var lidt anderledes end forud forventet.

Lad det være sagt klart, at den klassiske Tournedo Rossini ikke var tilberedt helt som dengang jeg ofte spiste retten, det er vel en 30-40 år siden, den optrådte som slagnummer på de bedre steder i Danmark. Det var den udgave jeg så for mig på Tree-Top, da jeg valgte fra det smalle menukort.

De 3 kokkehuer serverede en mørbrad bøf, der formodentlig var tilberedt sous-vide, i hvert fald ankom en bøf uden hverken grillspor eller stegeskorpe. Desuden en sødladen sauce hvor jeg rigtig nok gerne havde set en  rigtig god sauce bordelaise….hvor en den sauce blevet af?

Jeg afsluttede mit besøg kl 21.00 og forlod den stadig tomme restaurant, hvor kun den ærlige restaurantchef ikke skuffede, det gjorde hans budskab om ikke eksisterende fisk til gengæld ligesom  Tree-Tops  vinsortiment  kendetegnet ved rigtig mange producentnavne, men kun få af de helt store,  mange skæve årgange i den fine vinkælder.

Hvordan de 3 kokkehuer havde fordelt aftenens opgaver en gang kalvetatar og en tournedos Rossini  imellem sig uden at præge retten positivt får stå hen i det uvisse.

Det  bedste ved besøget: Der er virkelig potentiale til forbedringer.


?>