Tre Stjerner – Best in the World

»Tre Stjerner«, den store danske bog om samtlige tre-stjernede Michelinrestauranter i Frankrig, Spanien og England 2006 , kåret BEST IN THE WORLD, ved en stor gallaften aften i Beijing

Et internationalt panel fra 65 lande har besluttet, at ud af 24.000 indstillede bøger om mad og vin, har vi lavet verdens bedste bog indenfor design, siger en glad medforfatter – Tom Uldall, Holstebro, og tilføjer: Vi er pavestolte!
I 2006 udgav Tom Uldall, Bent Christensen, Thomas Rode Andersen og Claes Bech-Poulsen, bogen »Tre stjerner« om kvartettens besøg på 34 restauranter, der har fået tildelt tre stjerner i den røde Michelin-guide.

Bogen er udkommet i 3. oplag, altså 5000 eksemplarer, i Danmark, udkommer i Frankrig og Sverige til efteråret og forhandlinger pågår om oversættelse til engelsk og tysk.

BEST DESIGN COOKBOOK IN THE WORLD

Tre Stjerner har allerede vundet adskillige priser herhjemme, og gik derfor videre til den store finale, der altså fandt sted Beijing, Kina.

”Jeg er rigtig glad for, at vi vandt kategorien »design«, for jeg har netop hele tiden slået meget på, at det at spise og besøge en trestjernet restaurant ikke kun er et måltid, men en totaloplevelse indeholdende service, mad, kunst, vin, ambiance og design.
At vi har ramt den symfoni med vores bog, er jo mere end fantastisk, for det er netop nerven ved besøg hos de bedste: At alt er så gennemført, men heldigvis ikke stereotypt,
hverken hvad angår mad, vin eller design”
siger Tom Uldall, der desværre ikke selv kunne tage til Beijing og deltage i festlighederne der.
Redaktøren af Den danske Spiseguide, Bent Christensen, var alene om repræsentere forfatterne bag bogen, og han vendte hjem med førsteprisen onsdag aften- og er lige så glad som Uldall:

“I kategorien BEST BOOK var der 3 finalister deriblandt også TRE STJERNER .Jeg synes, det er ret fantastisk, at vi var i selskab med vinderen Joel Robuchon .Joel Robuchon blev i slutningen af 1980erne kåret som »århundredets kok«, og gik så pension i begyndelsen af 1990erne – som 52-årig. Men han fortrød sin beslutning og vendte tilbage i starten af det nye årtusinde. Nu driver han succesrestauranter i Paris, Monaco, New York og Tokyo – og har altså nu skrevet en vinder-kogebog”.


GOURMAND AWARD skriver om begrundelsen:

Denmark wins the award for BEST COOKBOOK DESIGN in the WORLD with TRE STJERNER by Bent Christensen, Thomas Rode Andersen and Tom Uldall. The photos by Claes Bech-Poulsen, one of the best photographers in Europe. The editor Henrik Kern Jespersen, the graphic design by Søren Damstedt for publisher Aschehoug.

In all of northern Europe there is much respect for the Michelin Stars rating which is considered as the only really independent and objective system. This book is superb and excellence in cooking and publishing, in photography and design. This is a great book of transforming selected products into ultimate experiences of gastronomy of The Three Stars.
For more info: see www.cookbookfair.com

SIDSTE NYT: Verdens smukkeste bog

Bogen er netop udvalgt til udstillingen “Verdens smukkeste bog”

Fra den 24. maj er et eksemplar af »Tre Stjerner« udstillet sammen med andre udvalgte bøger på Kunstindustrimuseet i Bredgade i København. Det er Komitéen for Årets Bogarbejde 2006, der har udvalgt bogen, og i øvrigt uddeler foreningen deres hæderspris på åbningsdagen den 24. maj.

At Komitéen for Årets Bogarbejde har peget på »Tre stjerner« betyder, at kogebogen også skal udstilles på bogmesserne i Leipzig og Frankfurt, hvor den indgår i bedømmelsen af »Verdens smukkeste bøger«.

Topfrise: PHOTO: www.TIBORFOTO.com

?>